Essentiële oliën

Essentiële of etherische oliën zijn de geurige bestanddelen van geneeskrachtige planten, kruiden, bloemen, vruchten en zaden. Planten produceren deze vluchtige geurstoffen als feromonen. Dit zijn moleculen waarmee soortgenoten al geurend communiceren om bepaalde insecten aan te trekken (of juist af te stoten). De hoeveelheid essentiële olie die een plant produceert verschilt. 

 

Door middel van een verfijnd proces (o.a. door stoomdestillatie) wordt de essentie of de levenskracht die van nature in de plant aanwezig is onttrokken aan de plant. Zo heeft elke essentiële olie zijn uniek aroma, zijn eigen levenskracht en kent elke olie zijn eigen toepassing.

Hier kom je meer te weten over de essentiële oliën van Young Living.

Voor de verschillende (klank-)sessies met essentiële oliën ga je kijken onder ‘Aanbod’.

Hoe het voor mij begon

Hoe het voor mij begon

Lees hier hoe ik Young Living ontdekte
Meer info

Kwaliteit en disclaimer

Kwaliteit en disclaimer

Kom meer te weten over de uitzonderlijke kwaliteit van de producten van Young Living
Meer info

Voorsmaakje?

Voorsmaakje?

Ontdek hier waarvoor je essentiële oliën kan gebruiken in het dagelijkse leven
Meer info

Lid worden en bestellen

Lid worden en bestellen

Word lid en bestel met 24% korting
Meer info

Centje bijverdienen?

Centje bijverdienen?

Heb je interesse in de zakelijke kant van Young Living?
Meer info

Hoe het voor mij begon

Toen ik in 2018 van iemand voor wie de essentiële oliën van Young Living geen geheimen meer hadden de vraag kreeg om te gaan samenwerken, werd er een nieuwe klanksessie in het leven geroepen: het aromaklankbad. Ik had toen al wel enkele flesjes etherische olie in huis, maar van Young Living had ik nog nooit gehoord. Er ging een nieuwe wereld voor me open.

 

Ondertussen is het aromaklankbad in vele opzichten verbeterd en gebruik ik de oliën eveneens tijdens andere klanksessies. Ook in het dagelijkse leven zou ik ze niet meer kunnen missen. Deze oliën geven immers niet alleen een fijne geur (en soms ook smaak) af, maar kennen ook veel toepassingen als ondersteuning van ons fysiek en mentaal welzijn. Daarom is het fijn als je ze de hele dag bij je kan dragen. Dat kan met een aromajuweel. Om die reden ben ik ook begonnen met het maken en verkopen van aromajuwelen.

Kwaliteit en disclaimer

Young Living werkt met het “Seed to Seal”-proces. Dit betekent dat ze overzicht en controle hebben over het volledige productieproces (van het zaadje tot aan de verzegeling van de dop van het flesje) door alles zelf te verwezenlijken en niets uit te besteden. Alles wordt biologisch geteeld, de destillatie is zuiver zonder chemicaliën en op lage temperatuur. Het eindproduct wordt streng gecontroleerd alvorens het wordt gebotteld en verkocht.

Het Young Livinggamma bevat zowel singles of enkelvoudige oliën zoals Lavender en Peppermint, maar ook blends. Dit zijn uitgekiende samenstellingen met klinkende namen als Purification, Joy, Stress Away, Release, Believe, Gratitude, …
Naast de oliën hebben ze ook een hele reeks voedingssupplementen, verzorgings- en huishoudproducten. Deze voldoen eveneens aan hun strenge vereisten. Wil je natuurlijke producten zonder chemische bestanddelen? Kies dan voor Young Living!

Meer info over Young Living

Disclaimer

Young Living Essentiële Oliën zijn gegarandeerd puur, onverdund en therapeutisch zuiver, en voldoen aan de hoogste standaarden ter wereld.

Belangrijk: De producten en technieken vermeld op deze site zijn niet bedoeld als diagnose, behandeling, genezing of voorkoming van enige ziekte. Mogen we u erop attent maken dat wat hier wordt besproken geen medisch advies inhoudt en niet ter vervanging mag gezien of gebruikt worden van geschikte medische hulp. Gebruik alleen gegarandeerd therapeutisch-zuivere oliën, en volg de instructies van de producent.

Voorsmaakje?

Wil je graag al een voorsmaakje van waarvoor je essentiële oliën allemaal kan gebruiken?

 

Word dan lid van de FB-groep ‘Be the change‘ waarin een schat van informatie te vinden is over allerlei toepassingen van deze oliën.

 

Of word lid van mijn FB-groep ‘De druppels van Klankdruppels‘.

In deze groep deel ik graag mijn passie voor de essentiële oliën van Young Living (en hun andere producten). Ik hou je er op de hoogte van alles wat ik doe met deze oliën en van de laatste nieuwtjes (infosessies, promo-acties, aromaklankbaden, handige tips en weetjes,…).

Daarnaast worden er bij mij thuis, bij mijn collega’s of online ook geregeld infomomenten en DIY workshops georganiseerd. Ook individuele oliebabbels op aanvraag zijn mogelijk. Meer info hierover vind je onder ‘aanbod essentiële oliën’ > ‘start to oil: infomomenten’.

 

Hier geef ik alvast een opsomming waarvoor je essentiële oliën kan gebruiken in het dagelijkse leven:

 • om je eigen gezondheid en die van je gezinsleden te ondersteunen,
 • om kleine ongemakjes bij je (klein)kinderen te verlichten,
 • om een groener huis te creëren,
 • om lekker en gezond te koken (met de plus oliën),
 • om je huid te verwennen,
 • om je meditatie te verdiepen,
 • om gemakkelijker te ontspannen en tot rust te komen (ook voor kinderen),
 • om je beter te kunnen focussen (ook voor kinderen),
 • om je affirmaties kracht bij te zetten,
 • om je beter in je vel te voelen,
 • om moed en zelfvertrouwen te stimuleren (ook voor kinderen),
 • om je humeur te verbeteren,
 • om deze oliën te gaan gebruiken in je praktijk (wellness, coaching, yoga, massage,…),
 • om in huis te genieten van een ontspannende niet chemische geur,
 • om jezelf te verwennen met natuurlijke producten, …

Lid worden en bestellen

De producten van Young Living kunnen alleen besteld worden via hun website. Als je lid of brandpartner wordt bij Young Living, kan je meteen bestellen met 24% korting. Hier zijn helemaal geen voorwaarden aan verbonden en is je account een jaar niet-actief dan vervalt het automatisch. Word je lid onder mijn vleugels dan kan je met al je vragen over (de producten van) Young Living bij mij terecht.

 

Het gebruiken of starten met het gebruik van essentiële olie is een investering. Maar vooral een investering in jezelf, in je gezondheid en mentaal en emotioneel welzijn.

 

Een ideale manier om te starten met het gebruik van essentiële oliën is de starterkit. Je hebt meteen de basis in huis en de prijs is veel voordeliger dan wanneer je alles uit de kit apart zou aankopen. Young Living heeft verschillende starterkits. Ik geef hier wat meer info over de 2 kits die ik persoonlijk het beste vind.

 

Op deze foto zie je de Premium Starter Kit (PSK) met dewdrop diffuser. Deze kit bestaat ook met desert mist diffuser (zie aparte foto). Deze diffuser heeft meer mogelijkheden en vind ik persoonlijk daarom beter.

Deze PSK bevat 11 oliën die dagelijks van pas kunnen komen. (De essentiële olie Panaway wordt sinds 1/6/23 in de PSK vervangen door de essentiële olie Blue Relief, en de essentiële olie Orangeplus door een flesje V6-olie.) Daarnaast zit er dus ook een mooie diffuser/verstuiver bij, sinds 1/6/23 nog 1 zakje Ningxia Red (een drankje voor je dagelijkse dosis energie en antioxidanten) en informatie.


Heb je kleine kinderen, dan is de Premium starterkit voor jonge olieliefhebbers met Feather the Owl Diffuser een aanrader.

Deze PSK is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 2 jaar en bevat o.a.  hetvolgende:

 • Feather the Owl Diffuser
  • Een verstuiver die ook rustgevende natuurgeluiden kan afspelen en ook dienst kan doen als nachtlampje en luchtbevochtiger
 • KidScents® DreamEase (5 ml)
  • Om te ontspannen en zo het slapen gaan vlotter te laten verlopen
 • KidScents® Refresh (5 ml)
  • Voor een vrije ademhaling
 • KidScents® TummyGize (5 ml)
  • Voor een blij buikje
 • KidScents® KidCare (5 ml)
  • Om gevoelens van ongemak te verzachten na het ravotten
 • KidScents® GeneYus (5 ml)
  • Om concentratie te bevorderen tijdens huiswerk maken

Wil je lid worden onder mijn vleugels en meteen een Premium StarterKit (PSK) met desert mist diffuser aankopen, klik dan op deze link.

Wil je lid worden onder mijn vleugels en meteen deze Premium StarterKit voor kinderen aankopen, klik dan op deze link.

Via de twee bovenstaande links gebeurt het lid worden en bestellen in 1 procedure.

 

Wil je eerst graag gewoon lid worden om dan achteraf eventueel iets te bestellen, dan is de procedure iets langer en daarvoor klik je op deze link

Bij stap 1 kan je al een Starter Kit aanduiden en/of je op Loyalty Rewards aanmelden maar dat hoeft niet. Ik ben voorstander om dit scherm over te slaan en indien gewenst dit nadien te doen. Je hebt nog alle mogelijkheden eens je bent aangelogd. Klik dus op ‘nee’ op de vraag of je je wil inschrijven voor Loyalty Rewards en klik daarna op ‘volgende’ i.p.v. producten toevoegen.

Het volgende scherm vraagt om al je persoonlijke gegevens in te vullen. Bij ‘Informatie over de sponsor/inschrijver’ zou normaal bij ‘sponsor’ en ‘inschrijver’ telkens mijn lidnummer (16969155) moeten ingevuld staan. Is dat toch niet het geval, dan kan je dit zelf nog doen. Dat wil zeggen dat je via mij bij Young Living bent terecht gekomen en dat je vanaf nu met al je vragen over het gebruik van de essentiële oliën en andere producten van Young Living bij mij terecht kunt.

Daarna werk je de procedure verder af. Ik weet dat het redelijk veel is en wat meer werk is dan bij een andere online winkel, maar dit is omdat je nadien toegang hebt aan een schat van informatie. Dan kan je productpresentaties bekijken, productpagina’s opvragen, …

Eens je account is aangemaakt, kan je inloggen (https://www.youngliving.com/nl_NL) en via je virtueel kantoor (rechts bovenaan op je scherm) bestellen met 24% korting via een eenmalige bestelling of een maandelijkse Loyalty Rewards bestelling.

Weet dat je best je eerste bestelling plaatst in dezelfde maand als de maand waarin je je account hebt aangemaakt, omdat je dan kans maakt op gratis producten bij bestellingen gedurende de eerste 3 maanden van je lidmaatschap.

 

Ben je van plan om geregeld producten van Young Living aan te kopen, dan kies je best voor de maandelijkse bestelling (Loyalty Rewards), want daar zijn veel voordelen aan verbonden zoals bij een klantenkaart (vb: een gratis verstuiver bij je 4de bestelling). Aarzel niet om bij interesse mij te contacteren voor meer uitleg.

Centje bijverdienen?

Heb jij ook een passie voor welzijn, natuur en natuurlijke producten?

Wist je dat je een centje kan bijverdienen met die passie?

Interesse?

Geef me een seintje en ik vertel je er alles over.