Klanksessies in groep

Hieronder vind je het overzicht van alle klanksessies die ik regelmatig in groep aanbied. 

 

De sessies die momenteel gepland staan, vind je terug in de kalender, net als alle praktische info per sessie.

 

Klanksessies in groep

Hier vind je het overzicht van alle klanksessies in groep die ik regelmatig aanbied. De sessies die momenteel gepland staan, vind je terug in de kalender, net als alle praktische info per sessie. 

Wil je op de hoogte blijven van alle geplande groepssessies? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de geplande groepssessies? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief en ontvang een mailtje met updates van de kalender! 

Klankbad

Klankbad

Lekker knus onder een dekentje je laten meevoeren op de klanken van stem en etnische instrumenten... Even tot jezelf komen, badend in de ontspannende trillingen van klankdruppels...
Meer info

Klankbad met yoga nidra en schelp

Klankbad met yoga nidra en schelp

Dit klankbad wordt voorafgegaan door een sessie yoga nidra. Yoga nidra, of slaapyoga, is de meest toegankelijke vorm van yoga. Het is een eenvoudige manier om tot diepe ontspanning te komen zodat je erna ontvankelijker bent voor het ontspannend en/of helend effect van de klanken...
Meer info

Aroma-klankbad

Aroma-klankbad

Een zalige combinatie van klankontspanning, aromazorg en voetmassage...
Meer info

Lach- & klankbad

Lach- & klankbad

Samen lachen, zonder reden,... eerst voelt het raar aan, maar voor je het weet ben je echt aan het lachen! Kom daarna volledig tot rust tijdens het klankbad...
Meer info

Klankcirkel

Klankcirkel

Ervaar het plezier van samen klank maken!
Meer info

Overige sessies

Overige sessies

Samen met Ingrid Vanlinthout geef ik energetische klankbaden, en met Emma Vaes klank & meditatie sessies.
Meer info

Lees meer over de klanksessies in groep

Klankbad

Lekker knus onder een dekentje je laten meevoeren op de klanken van stem en etnische instrumenten zoals klankschalen, oceandrum, regenstok, regenzuil, schelp, tube chimes, tonguedrum, duimpiano, indianenfluit, tingsha’s, windchimes, sjamaantrom, stenen fluit, … En je hele lichaam laten genieten van een inwendige massage door de trillingen van de klanken. Even tot jezelf komen, badend in de ontspannende trillingen van klankdruppels…

 

Bij een klankbad lig je samen met de andere deelnemers op een matje op de grond en maak ik gedurende een uur rustgevende klanken met mijn stem en verschillende etnische instrumenten. Terwijl ik dit doe, wandel ik rond tussen de deelnemers. De klanken komen dus geregeld dicht bij jou. De trillingen die uit deze klanken voortkomen zijn heel ontspannend, ze brengen harmonie in lichaam en geest…Het is een soort massage waarbij je niet wordt aangeraakt.

 

Sommige mensen ervaren echter veel meer dan alleen maar ontspanning. Er zijn deelnemers die verre reizen (her-)beleven, anderen krijgen plots een inzicht of een antwoord op een probleem. Soms komen er blokkades los of wordt (emotionele) pijn minder of zelfs (even) helemaal opgelost. Bij sommigen werkt het klankbad nog enkele dagen na, maar bijna iedereen slaapt de nacht volgend op het klankbad als een roos.

Een klankbad ervaar je bij voorkeur al liggend op een matje op de grond, omdat dit de meest ontspannen houding is. Ik geef klankbaden thuis en op verplaatsing, meestal op aanvraag. Een klankbad duurt ongeveer 1 uur.

 

Klankbaden worden regelmatig als groepssessie gepland, meestal in combinatie met yoga nidra of aromatherapie. Wil je op de hoogte blijven van de geplande sessies? Schrijf je dan zeker in voor de nieuwsbrief. De sessies worden ook steeds aangekondigd op de Klankdruppels Facebookpagina.

Klankbad met yoga nidra en schelp

Dit is een klankbad dat wordt voorafgegaan door een sessie yoga nidra. Ter voorbereiding van de yoga nidra doen we eerst enkele simpele ademhalings- en bewegingsoefeningen. Daarna nodig ik je uit om in gedachten een hartewens of intentie (Sankalpa) te formuleren die je dan meeneemt in de yoga nidra en verdiept tijdens de klankhealing.

 

Yoga nidra, of slaapyoga, is de meest toegankelijke vorm van yoga. Het is een combinatie van diepe lichaamsontspanning en mentaal bewustzijn. Je ligt op een matje en luistert gewoon naar mijn stem die je mee neemt in een geleide visualisatie en je op die manier begeleidt naar een bewuste slaap-staat, een slaap-staat terwijl je toch wakker en alert blijft. Door intenties te stellen tijdens deze diepe staat van Zijn, bereiken je intenties je op een dieper niveau. Alle keuzes die je maakt en alles wat je doet, zal zich hierdoor meer vormen naar deze intenties. Of je er nu bewust van bent of niet!

 

De yoga nidra sessie vloeit naadloos over in het klankbad. Je blijft gewoon lekker knus onder je dekentje liggen en laat je meevoeren op de klanken van stem en etnische instrumenten zoals klankschalen, oceandrum, regenstok, regenzuil, schelp, tonguedrum, duimpiano, tube chimes, indianenfluit, tingsha’s, windchimes, sjamaantrom, stenen fluit, … Je laat je hele lichaam genieten van een inwendige massage door de trillingen van de klanken.

 

Doordat je lichaam én je hoofd al heerlijk ontspannen zijn door de yoga nidra, ben je veel ontvankelijker voor de klanken, zodat deze nog beter hun werk kunnen doen.

Door de combinatie van yoga nidra en klankbad ontstaat er dus een heel diepe ontspanning die het zelfhelend vermogen van je lichaam stimuleert, waardoor je op een natuurlijke manier weer meer in evenwicht komt.

Bij aanvang van deze beleving van klank en yoga nidra mag je een schelp uitkiezen die je zal vergezellen tijdens de sessie, o.a. om je hartewens te bekrachtigen. Schelpen zijn eigenlijk de edelstenen van de oceaan en hebben dus ook hun eigen kracht en/of betekenis.

 

Een klankbad met yoga nidra en schelp ervaar je bij voorkeur al liggend op een matje op de grond, omdat dit de meest ontspannen houding is. Ik geef klankbaden met yoga nidra en schelp thuis en op verplaatsing. Een klankbad met yoga nidra en schelp duurt ongeveer 2 uur.

Aromaklankbad

Na een inleidende meditatie door Ingrid Vanlinthout van ’t Lotushuisje laat je je lekker knus onder een dekentje meevoeren op de klanken van stem en etnische instrumenten zoals klankschalen, oceandrum, regenstok, regenzuil, schelp, tonguedrum, duimpiano, indianenfluit, tingsha’s, windchimes, sjamaantrom, tube chimes, stenen fluit, … Je laat je hele lichaam op die manier genieten van een inwendige massage door de trillingen van de klanken. Je komt even tot jezelf, badend in de ontspannende trillingen van klankdruppels…

 

Tijdens dit klankbad hangt de geur van essentiële oliën de hele tijd in de lucht. Op een gegeven moment krijg je een heerlijke voetmassage van Ingrid. Ze gebruikt hierbij de essentiële olie van Young Living die je bij aanvang van het aromaklankbad zelf hebt mogen uitkiezen. Je zal aan den lijve mogen ervaren dat deze oliën veel meer doen dan alleen maar een fijne geur afgeven.

Na afloop worden alle getrokken oliën besproken. Vaak trek je een olie die op dat moment heel geschikt is voor je.

Een aromaklankbad beleef je bij voorkeur al liggend op een matje op de grond, omdat dit de meest ontspannen houding is.

Ingrid en ik geven aromaklankbaden bij mij thuis en op verplaatsing.

Een aromaklankbad duurt ongeveer anderhalf uur.

Lach- & klankbad

Eerst ga je een half uur actief ontspannen door te lachen aan de hand van lachstimulerende oefeningen. Samen lachen, zonder reden,… eerst voelt het raar aan, maar voor je het weet ben je echt aan het lachen! Lachen komt niet alleen je gezondheid ten goede, het zorgt er ook voor dat je energie goed gaat stromen en je hoofd wordt leeg gemaakt waardoor je nog meer gaat genieten van de daarop volgende receptieve ontspanning, nl. het klankbad.

 

Laat je na het lachen dus lekker knus onder een dekentje meevoeren op de klanken van stem en etnische instrumenten zoals klankschalen, oceandrum, regenstok, regenzuil, schelp, tonguedrum, duimpiano, indianenfluit, tingsha’s, windchimes, sjamaantrom, tube chimes, stenen fluit, … Laat je hele lichaam op die manier genieten van een inwendige massage door de trillingen van de klanken. Kom even tot jezelf, badend in de ontspannende trillingen van klankdruppels…

Het klankbad beleef je bij voorkeur al liggend op een matje op de grond, omdat dit de meest ontspannen houding is.

 

Ik geef lach- & klankbaden thuis en op verplaatsing. Een lach- & klankbad duurt ongeveer anderhalf uur.

Klankcirkel

Tijdens een klankcirkel gaan we samen zingen, drummen en klank maken. Het plezier van samen klinken primeert. Iedereen kan klinken, daar is geen voorkennis of zangtalent voor nodig.

 

We zingen eenvoudige wereldliederen, mantra’s, liederen voor moeder aarde en de natuur, liederen met affirmaties, krachtliederen, spirituele liederen, verbindende songs,… Er is ook veel  ruimte voor improvisaties met klank, zang, ritme,…

 

Heb je zelf een ritmisch instrument (djembé, (sjamaan-)trom, schudinstrument, ratel,…), breng dat dan zeker mee. Maar ook andere instrumenten zijn welkom.

Overige sessies

Energetisch klankbad

Na een inleidende meditatie door Ingrid Vanlinthout van ’t Lotushuisje laat je je lekker knus onder een dekentje meevoeren op de klanken van stem en etnische instrumenten zoals klankschalen, oceandrum, regenstok, regenzuil, schelp, tonguedrum, duimpiano, indianenfluit, tingsha’s, windchimes, sjamaantrom, tube chimes, stenen fluit, … Je laat je hele lichaam op die manier genieten van een inwendige massage door de trillingen van de klanken. Je komt even tot jezelf, badend in de ontspannende trillingen van klankdruppels…

Tijdens dit klankbad word ik bijgestaan door Ingrid die zich geboeid bezig houdt met o.a. energetisch werk en craniosacraaltherapie, een ontspannende therapie die het lichaam niet gedwongen uitnodigt om zichzelf te helen. Tussen de klankdruppels door zal zij je aanraken in de warmte van verbondenheid.

 

Een energetisch klankbad ervaar je bij voorkeur al liggend op een matje op de grond, omdat dit de meest ontspannen houding is. Ingrid en ik geven energetische klankbaden bij mij thuis en op verplaatsing. Een energetisch klankbad duurt ongeveer een dik uur.

Klank & Meditatie

Kom tot rust tijdens een avond vol klank en meditatie!


Deze sessie begint met een meditatie door Emma. Na de meditatie geef ik een klankbad en tot slot begeleidt Emma de afsluiting van de hele sessie. Na afloop drinken we samen nog een tasje thee.

Op de hoogte blijven van Klankdruppels-activiteiten?

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkele sessie!

De contactgegevens die je hieronder opgeeft, worden enkel door Klankdruppels gebruikt om je op regelmatige basis een nieuwsbrief te sturen. Deze gegevens worden niet doorgegeven aan derden. Meer informatie hierover is terug te vinden in het privacybeleid.

Uitschrijven kan door een mailtje te sturen naar info@klankdruppels.be met de boodschap dat je je gegevens wilt verwijderen uit onze mailinglijst.

Op de hoogte blijven van Klankdruppels-activiteiten?

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkele sessie!

De contactgegevens die je hierboven opgeeft, worden enkel door Klankdruppels gebruikt om je op regelmatige basis een nieuwsbrief te sturen. Deze gegevens worden niet doorgegeven aan derden. Meer informatie hierover is terug te vinden in het privacybeleid.

 

Uitschrijven kan door een mailtje te sturen naar info@klankdruppels.be met de boodschap dat je je gegevens wilt verwijderen uit onze mailinglijst.