Klanksessies op maat

Voor scholen, particulieren, werkgevers, organisatoren van evenementen, verenigingen en voorzieningen in de zorgsector geef ik klankbaden en klankbaden met yoga nidra. Daarnaast bied ik ook onderstaande klanksessies op maat aan. 

 Vind je in mijn aanbod niet wat je zoekt, maar denk je dat ik toch iets voor je kan betekenen? Neem dan zeker contact op voor een klanksessie die volledig op maat wordt samengesteld!

Klankspelatelier voor ouder en kind

Klankspelatelier voor ouder en kind

Ontspannende muzikale activiteit voor ouders met kleine kinderen...
Meer info

Klankspelatelier (2e & 3e kleuterklas of 1e & 2e leerjaar)

Klankspelatelier (leeftijd: 2e & 3e kleuterklas of 1e & 2e leerjaar)

Ontspannende muzische activiteit voor in de klas
Meer info

Klankreis (3e t.e.m. 6e leerjaar)

Klankreis (3e t.e.m. 6e leerjaar)

Ontspannende muzische activiteit voor in de klas
Meer info

Gezins- of familieklankreis

Gezins- of familieklankreis

Ontspannende muzikale activiteit voor ouders met grotere kinderen...
Meer info

Klankbad met yoga nidra voor ouder en kind

Klankbad met yoga nidra voor ouder en kind

Ontspannende klanksessie op maat van jongeren met extra noden
Meer info

Klankpiramide

Klankpiramide

Energetische sessie voor een kleine groep vrienden om een gezamelijk project te bekrachtigen
Meer info

Klank-verjaardags-feestje

Klankverjaardags-feestje

Ideale sessie voor ouders van kinderen tussen 5 en 8 jaar die op zoek zijn naar een ‘ander’ verjaardagsfeestje...
Meer info

Klankspel-workshop + klankbad

Klankspelworkshop + klankbad

Ontspannings- en bijscholingsactiviteit voor leerkrachten...
Meer info

Lees meer over de klanksessies op maat

Klankspelatelier voor ouder en kind

Tijdens deze workshop, die een klein half uur duurt en meerdere keren na elkaar kan gegeven worden, speel ik allerlei rustige, ontspannende klankspelletjes met kinderen (ideale leeftijd is 5 tot 8 jaar, maar oudere en jongere kinderen zijn ook welkom). De ouders worden hier actief bij betrokken. Hiervoor gebruik ik verschillende (etnische) instrumenten.

 

Deelnemers kunnen op elk moment aansluiten of terug vertrekken. Deze workshop is ideaal voor tijdens een evenement voor jonge gezinnen waarop meerdere activiteiten worden aangeboden.

klankspelatelier voor ouder en kind

Klankspelatelier (leeftijdsgroepen: 2e & 3e kleuterklas of 1e & 2e leerjaar)

Tijdens dit klankspelatelier, dat een half uur duurt en meerdere keren na elkaar kan gegeven worden, speel ik allerlei rustige, ontspannende klankspelletjes met een groepje van maximum 10 kinderen.

 

Voor in het 1ste en 2de leerjaar is er keuze uit 2 klankspelateliers. Tijdens het atelier “Op reis met Peter Pan” brengen de etnische instrumenten ons naar verschillende plekken of volkeren in de wereld. In het atelier “Kriebelbeestjes” spelen we vooral onderlinge kindermassagespelletjes begeleid door etnische instrumenten.

 

Wilt u graag dat zowel de reis met Peter Pan als de kriebelbeestjes aan bod komen, dan kan ik ook een atelier geven waarin beide zaken minder uitgebreid aan bod komen. Voor de kleuters is er maar 1 klankspelatelier waarin zowel de reis met Peter Pan als de kriebelbeestjes aan bod komen.

 

De bedoeling van deze klankspelateliers is om de kinderen op een speelse manier te laten kennismaken met de ontspannende werking van deze etnische instrumenten (schelp, klankschaal, oceandrum, regenstok, duimpiano, indianenfluit, windchimes, sjamaantrom, cimbaal, tingsha’s, donderding, …).

Dit is een ideale muzische activiteit voor in de klas, gewoon tijdens het schooljaar, of bijv. tijdens bednetdag of een bezinningsdag.

Klankreis (leeftijd: 3e t.e.m. 6e leerjaar)

Tijdens deze 30 minuten durende klankreis, die meerdere keren na elkaar kan gegeven worden, nemen etnische instrumenten maximum 12 leerlingen mee op reis naar allerlei landen, plaatsen en/of volkeren van de wereld. Op deze manier maken de leerlingen kennis met de ontspannende werking van allerlei etnische instrumenten, zoals de schelp, klankschaal, oceandrum, regenstok, duimpiano, indianenfluit, windchimes, sjamaantrom, cimbaal, tingsha’s, …

 

Na een korte inleiding gaan de leerlingen liggen op een matje, knus onder een dekentje, en sluiten ze (liefst) de ogen. Etnische klanken komen over hen heen en nemen hen mee op reis gedurende een dikke 20 minuten. Daarna mag iedereen zijn reiservaring delen met de anderen en krijgen de leerlingen nog wat uitleg over de gebruikte instrumenten.

Kristel Claesen geeft een klanksessie in open lucht. Ze is omgeven door verschillende instrumenten.

Gezins- of familieklankreis

Tijdens deze 30 minuten durende klankreis, die meerdere keren na elkaar kan gegeven worden, nemen etnische instrumenten enkele gezinnen met kinderen (lagere school) mee op reis naar allerlei landen, plaatsen en/of volkeren van de wereld. Op deze manier maken de ouders en kinderen kennis met de ontspannende werking van allerlei etnische instrumenten, zoals de schelp, klankschaal, oceandrum, regenstok, duimpiano, indianenfluit, windchimes, sjamaantrom, cimbaal, tingsha’s, …

 

Na een korte inleiding gaan ouders en kinderen liggen op een matje, knus onder een dekentje, en sluiten ze (liefst) de ogen. Etnische klanken komen over hen heen en nemen hen mee op reis gedurende een dikke 20 minuten. Daarna mag iedereen zijn reiservaring delen met de anderen en kunnen er nog vragen gesteld worden over de gebruikte instrumenten.

Kristel Claesen geeft een klanksessie in open lucht. Ze is omgeven door verschillende instrumenten.

Klankbad met yoga nidra voor ouder en kind

Dit is een klankbad met yoga nidra en schelp aangepast aan jongeren die veel nood hebben aan rust en ontspanning. Zowel de duur van de yoga nidra met schelp als de duur van het klankbad zijn gehalveerd, zodat deze sessie een dik uur duurt i.p.v. 2 uur. Ook de inhoud van de yoga nidra visualisatie is aangepast aan de leeftijd van de jongere. 

 

De jongere komt deze sessie alleen beleven of samen met één van zijn ouders of met een andere vertrouwenspersoon.

 

Voor deze sessie betaal je €55.

klanksessie op maat
klankpiramide

Klankpiramide

In deze klanksessie wordt er een project energetisch ondersteund. Deze sessie is een aanrader voor mensen (ideaal is 4 of 5 personen) die elkaar goed kennen en een gezamelijk project energetisch kracht willen bij zetten. Maar het kan net zo goed zijn dat elk een eigen project heeft dat door de anderen ondersteund wordt. Elke deelnemer die wilt, komt persoonlijk aan de beurt waarbij de anderen actief mee de klankschalen bespelen. Hiervoor is geen enkele ervaring vereist. Ook individueel kan je een klankpiramide komen beleven.

 

Er wordt in deze sessie gewerkt met de energie van de klankschalen, de piramide, de windrichtingen, de stem, mantra’s, de etherische olie ‘dreamcatcher’ van Young Living, de zon, visualisatie, kaarttrekken en wenspapiertjes. Deze combinatie resulteert in een energetisch krachtig gebeuren. Een klankpiramide kan alleen bij mij thuis. De duur is afhankelijk van het aantal piramides dat er zal worden opgesteld (minimum 30 minuten).

klankpiramide

Klankverjaardagsfeestje

Gedurende ongeveer anderhalf uur (2 blokken van 45 minuten) speel ik rustige klankspelletjes met maximum 7 kinderen tussen 5 en 8 jaar (3de kleuterklas, 1ste en 2de leerjaar). Tussen de klankspelletjes door werken we samen aan een gezamenlijke creatieve opdracht. Het resultaat hiervan mag de jarige houden als herinnering aan zijn verjaardagsfeestje.

 

Voor dit verjaardagsfeestje betaal je €150 + €0,40 per kilometer aan verplaatsingskosten.

Ontwerp zonder titel (3)

Klankspelworkshop + klankbad

Tijdens deze 1 uur durende workshop leer je hoe je (etnische) instrumenten kan gebruiken tijdens het spelen met kleuters. Het is vooral de bedoeling om kennis te maken met de ontspannende werking van deze instrumenten en hoe je de kleuters hiermee rust en ontspanning kan brengen. Ook voor leerkrachten van het 1ste en 2de leerjaar is deze workshop interessant. Deze doe-workshop wordt afgesloten met een klankbad  van 1 uur.