Wat is klankontspanning?

Wat is klank-ontspanning?

Wanneer klanken van stem en etnische instrumenten (schelp, klankschaal, oceandrum, regenstok, duimpiano, regenzuil, indianenfluit, Afrikaanse harp, belletjes, gong, tonguedrum, boventoonfluit, windchimes, sjamaantrom, tingsha’s, …) gebruikt worden in combinatie met de juiste intentie en hartsverbinding, dan mag je ervan uitgaan dat je zal ontvangen waar je op dat moment (onbewust) voor open staat en/of nood aan hebt.

Deze klanken en trillingen zijn immers heel heilzaam voor de mens. Klank wordt niet voor niets het medicijn van de 21ste eeuw genoemd.

Gezien ons lichaam voor 70% uit water bestaat en water een goede geleider van trilling is, verspreiden de trillingen van de klanken zich over je hele lichaam en in het bijzonder naar die plekken in je lichaam die er nood aan hebben. Het is een soort massage waarbij je niet wordt aangeraakt. Dit resulteert in een innerlijke massage van elke cel in je lichaam. Er ontstaat een diepe ontspanning die het zelfhelend vermogen van je lichaam stimuleert, waardoor je op een natuurlijke manier weer meer in evenwicht komt.

Sommige mensen ervaren echter veel meer dan alleen maar ontspanning…

Er zijn deelnemers die verre reizen (her-)beleven, anderen krijgen plots een inzicht of een antwoord op een probleem. Soms komen er blokkades los of wordt (emotionele) pijn minder of zelfs (even) helemaal opgelost. De lijn tussen klankontspanning en klankheling is dan ook heel dun.

 

Bij sommigen werkt het klankbad nog enkele dagen na, maar bijna iedereen slaapt de nacht volgend op het klankbad als een roos.

Kristel Claesen bespeelt een van haar instrumenten, een grote schelp

Praktische info over klanksessies

"Een leuke anekdote: Onlangs kwam er iemand met een smartwatch een klankbad beleven. Na afloop was hij benieuwd naar het effect van de klanken op zijn hartslag. En hoewel het maar een klankbad van een half uur was (meestal duurt een klankbad een uur), was zijn hartslag op het eind van het klankbad even laag als zijn laagste hartslag tijdens de nacht ervoor. Hij was aangenaam verrast, en ik was blij dat het effect van klank en trilling op deze manier werd bekrachtigd."
Profielfoto van Kristel Claesen, bezielster van Klankdruppels, met glimlach.
Kristel Claesen
Bezielster Klankdruppels